måndag 6 augusti 2007

Å nu är Cessie hemma!

Nu är äntligen Cessi hemma på sin plats. Vi åkte upp till Vadstena i fredags eftermiddag för att segla hem henne, kom därifrån strax innan sex på kvällen och då var Vättern spegelblank. Så så mycket seglnade blev det inte, dock fick vi se Omberg i en fin solnedgång.


Tanken var att gå ner till Hästholmen men dit kom vi så snabbt att vi beslutade oss för att gå ner till Visingsö. Efter några timmar så började det äntligen blåsa lite och vi fick upp ett försegel som hjälp till vår lilla motor som har fått jobba många timmar i sommar.
När vi väl började närma oss Öa så var det mörkt och vi fick tända lanternorna och navigera med hjälp av fyrar och andra landmärken som syntes i natten (gps är överskattat). Lite spännande med första nattseglingen var det allt!

Inseglingen till hamnen på Visingsö gick bra då den var ordentligt upplyst. Det blev tillslut ca 34 sjömil på fredagen som tog oss lite mer än 6h.

Lördagen började med att det blåste trevliga sydvästliga vindar, dags för att kryssa hemåt.


Efter några timmar blev det som vanligt vindstilla och vi fick gå lite för motor, vi passade då på att pyssla lite med prylarna på båten.


Anna passade även på att jobba hårt på fördäck....


Blev nog ca 20 sjömil på alldeles för många timmar....

// Johan

4 kommentarer:

agneta sa...

Hej! Kan det bero på att vi inte visste om att ni lagt upp mer att läsa, fick inget mail om det denna gång./A (agneta)

Anonym sa...

Hej (Kapten o övrig besättning)
Vi instämmer med föregående talare

Det har varit fantastiskt roligt och intresant att följa er mycket väldokumenterade resa över de vida värdshaven,kanaler och slussar.
Må lycka och välgång följa eder på kommande resor. Vi tackar för denna gång.

Hälsningar Åke O Gerd.

Anonym sa...

Vilka fina bilder ni lägger upp, håll det goda arbetet uppe! Grattis till husköpet. Man fr väl komma förbi och kolla in köpet! Puss Kram

Anonym sa...

Ni får ju blogga nya huset med! kram