tisdag 24 april 2007

Förarintyg

Vi klarade båda förarintyget utan några som helst problem.


Vår examinationsförrättare berätta om ett ungt par han haft för en tid sedan som, precis som vi, tävlade om vem som fick flest rätt på provet. Examinationsförrättaren påtalade att han inte rättar genom att ge poäng utan kollar mer så man förstår vad det hela handlar om. Den unga mannen försökte ändå övertala honom att utse en vinnare. Examinationsförrättaren sa då att vi män vi måste ju hålla ihop så du unga man fick ett halvt poäng mer. Den unga mannen såg nöjd ut och gick för att berätta det för den unga kvinnan...de grälade hela vägen från lokalen. Så numera ger examinationsförrättaren aldrig ut poäng.


"Förarintyget är ett intyg som visar att innehavaren har teoretiska kunskaper att framföra en fritidsbåt inomskärs och i kustnära vatten. I kursen lär du dig bl.a. praktiskt sjökortsarbete och metoder för navigering, sjövägsregler, lanternor, sjöräddning, sjömanskap, miljö, väder, säkerhet och sjukvård."

//Anna

1 kommentar:

carl swensson sa...

Om du vill fortsätta utbilda dig inom båt och sjö kan jag rekommendera www.kurser.se där du hittar en sektion för båt och sjö. Där hittar du kurser från förarintyg upp till fartygsbefäl men också påbyggnadskurser inom VHF osv.